Section 1
Section 2
Section 3
Section 4
Section 5
Section 6

Zaawansowana technologia

Używamy ekologicznych, polskich surowców a do produkcji preparatów korzystamy z nowoczesnych technologii.


To właśnie one wspomagane unikatowymi procesami m.in.: mikronizacją błonnika oraz kontrolowaną fermentacją soków a następnie odpowiednio przeprowadzoną liofilizacją pozwalają uzyskać i zachować wysoką zawartość polifenoli, antyoksydantów i związków czynnych w naszych preparatach.
Używamy szklanych, ciemnych butelek, nie stosujemy niepotrzebnych owijek i opakowań.


Każda partia wyprodukowanych suplementów jest sprawdzana na poziom zawartości substancji szkodliwych, m. in. metali ciężkich i pestycydów. W naszych kapsułkach i saszetkach jest 100% ekologicznego preparatu, bez domieszek i wypełniaczy, bez substancji przeciwzbrylających, bez konserwantów i słodzików.


Aby zapewnić wysoką jakość wszystkie procesy są monitorowane. Kontrolujemy fermentację a liofilizacja przebiega w głębokiej próżni i odpowiednio niskiej temperaturze. To pozwala zachować cenne i dobroczynne składniki.

Wysokiej jakości, ekologiczne, certyfikowane uprawy

Wszystkie nasze produkty pochodzą z pięknych polskich terenów na Podlasiu. Dojrzewają z dala od zgiełku i autostrad, w ciszy, w otoczeniu natury, w pobliżu Puszczy Białowieskiej i Knyszyńskiej. 

Około 40% Podlasia obejmuje sieć NATURA 2000, a tamtejsza gleba jest jedną z najczystszych w Europie. Nasze produkty mają certyfikat ekologiczny i są oznaczone zielonym listkiem a więc podlegają ścisłej kontroli jakości. 

Kontrola obejmuje przygotowanie gleby (nie stosuje się chemicznych nawozów i oprysków), proces wzrostu roślin, proces produkcji aż po zamknięcie cennych składników w kapsułce lub saszetce.

1 Kapsułka to: do 50 ml skoncentrowanego soku z ekologicznych, czystych, pozbawionych chemii owoców, warzyw, kiszonek, octu.

Łączymy nowoczesna technologię z ekologią

Zdrowie zaczyna się od jelit. To właśnie tutaj szukamy źródła wielu chorób i dolegliwości. Innowacyjne suplementy to połączenie ekologicznych składników, fermentacji i liofilizacji.

1 KAPSUŁKA

TO ZMIKRONIZOWANE DO 50 ML SKONCENTROWANEGO
EKOLOGICZNEGO PRODUKTU

OPAKOWANIE Z CIEMNEGO
SZKŁA

Siła natury, moc nauki

Środowisko

Składniki naszych produktów rosną w gospodarstwach ekologicznych z okolic Puszczy Białowieskiej. 40% Podlasia obejmuje sieć NATURA 2000, a tamtejsza gleba jest jedną z najczystszych w Europie.
Składniki naszych produktów rosną w gospodarstwach ekologicznych z okolic Puszczy Białowieskiej. 40% Podlasia obejmuje sieć NATURA 2000, a tamtejsza gleba jest jedną z najczystszych w Europie.
Posiadamy certyfikat Pl- EKO-03 Rolnictwo UE

Fermentacja

Podczas procesu fermentacji mikroorganizmy przekształcają sacharozę, glukozę i fruktozę w kwasy organiczne, etanol i dwutlenek węgla. Produkt zyskuje cenne przeciwutleniacze, polifenole, naturalny kwas mlekowy, luteinę a także antyoksydanty. Proces kontrolowanej fermentacji w warunkach beztlenowych pomaga w zachowaniu trwałości produktów, a dzięki temu zmniejsza się zapotrzebowanie na dodawanie do nich konserwantów.

Kluczowe procesy:

Zdjęcia na stronę www

Mikronizacja

Zmniejszamy i redukujemy cząsteczki (do kilkunastu  -kilkudziesięciu mikronów) tak aby komfort przyjmowania suplementów dzięki zmienionej konsystencji był jak największy. Proces ten sprzyja zwiększeniu przyswajalności składników a co za tym idzie skuteczności preparatów. Mikronizacja sprawia, że nasze produkty mają jednolitą, powtarzalną strukturę, bez grudek i zbryleń, a co najważniejsze pozwala zachować pełnię wartości odżywczych wszystkich substancji, bez żadnych strat.

Liofilizacja

Składniki naszych suplementów są poddane procesowi suszenia sublimacyjnego.

Metoda pozwala w bezpieczny sposób usunąć wodę a jednocześnie zachować wszystkie cenne wartości odżywcze. Suszenie trwa nawet do 48 godzin. Liofilizacja przedłuża trwałość biochemiczną i mikrobiologiczną produktu przy zmniejszeniu masy. Produkty liofilizowane w około 90% zachowują swoje wartości odżywcze, kształt, barwę i witaminy. Są skutecznie chronione przed rozwojem różnych rodzajów mikroflory.

Section 1
Section 2
Section 3
Section 4
Section 5
Section 6

Zaawansowana technologia

Używamy ekologicznych, polskich surowców a do produkcji preparatów korzystamy z nowoczesnych technologii.


To właśnie one wspomagane unikatowymi procesami m.in.: mikronizacją błonnika oraz kontrolowaną fermentacją soków a następnie odpowiednio przeprowadzoną liofilizacją pozwalają uzyskać i zachować wysoką zawartość polifenoli, antyoksydantów i związków czynnych w naszych preparatach.
Używamy szklanych, ciemnych butelek, nie stosujemy niepotrzebnych owijek i opakowań.


Każda partia wyprodukowanych suplementów jest sprawdzana na poziom zawartości substancji szkodliwych, m. in. metali ciężkich i pestycydów. W naszych kapsułkach i saszetkach jest 100% ekologicznego preparatu, bez domieszek i wypełniaczy, bez substancji przeciwzbrylających, bez konserwantów i słodzików.


Aby zapewnić wysoką jakość wszystkie procesy są monitorowane. Kontrolujemy fermentację a liofilizacja przebiega w głębokiej próżni i odpowiednio niskiej temperaturze. To pozwala zachować cenne i dobroczynne składniki.

Wysokiej jakości, ekologiczne, certyfikowane uprawy

Wszystkie nasze produkty pochodzą z pięknych polskich terenów na Podlasiu. Dojrzewają z dala od zgiełku i autostrad, w ciszy, w otoczeniu natury, w pobliżu Puszczy Białowieskiej i Knyszyńskiej. 

Około 40% Podlasia obejmuje sieć NATURA 2000, a tamtejsza gleba jest jedną z najczystszych w Europie. Nasze produkty mają certyfikat ekologiczny i są oznaczone zielonym listkiem a więc podlegają ścisłej kontroli jakości. 

Kontrola obejmuje przygotowanie gleby (nie stosuje się chemicznych nawozów i oprysków), proces wzrostu roślin, proces produkcji aż po zamknięcie cennych składników w kapsułce lub saszetce.

1 Kapsułka to: do 50 ml skoncentrowanego soku z ekologicznych, czystych, pozbawionych chemii owoców, warzyw, kiszonek, octu.

1 KAPSUŁKA

TO ZMIKRONIZOWANE DO 50 ML SKONCENTROWANEGO
EKOLOGICZNEGO PRODUKTU

OPAKOWANIE Z CIEMNEGO
SZKŁA

Siła natury, moc nauki

Środowisko

Składniki naszych produktów rosną w gospodarstwach ekologicznych z okolic Puszczy Białowieskiej. 40% Podlasia obejmuje sieć NATURA 2000, a tamtejsza gleba jest jedną z najczystszych w Europie.
Składniki naszych produktów rosną w gospodarstwach ekologicznych z okolic Puszczy Białowieskiej. 40% Podlasia obejmuje sieć NATURA 2000, a tamtejsza gleba jest jedną z najczystszych w Europie.
Posiadamy certyfikat Pl- EKO-03 Rolnictwo UE

Kluczowe procesy:

Fermentacja

Podczas procesu fermentacji mikroorganizmy przekształcają sacharozę, glukozę i fruktozę w kwasy organiczne, etanol i dwutlenek węgla. Produkt zyskuje cenne przeciwutleniacze, polifenole, naturalny kwas mlekowy, luteinę a także antyoksydanty. Proces kontrolowanej fermentacji w warunkach beztlenowych pomaga w zachowaniu trwałości produktów, a dzięki temu zmniejsza się zapotrzebowanie na dodawanie do nich konserwantów.

Zdjęcia na stronę www

Mikronizacja

Zmniejszamy i redukujemy cząsteczki (do kilkunastu  -kilkudziesięciu mikronów) tak aby komfort przyjmowania suplementów dzięki zmienionej konsystencji był jak największy. Proces ten sprzyja zwiększeniu przyswajalności składników a co za tym idzie skuteczności preparatów. Mikronizacja sprawia, że nasze produkty mają jednolitą, powtarzalną strukturę, bez grudek i zbryleń, a co najważniejsze pozwala zachować pełnię wartości odżywczych wszystkich substancji, bez żadnych strat.

Liofilizacja

Składniki naszych suplementów są poddane procesowi suszenia sublimacyjnego.

Metoda pozwala w bezpieczny sposób usunąć wodę a jednocześnie zachować wszystkie cenne wartości odżywcze. Suszenie trwa nawet do 48 godzin. Liofilizacja przedłuża trwałość biochemiczną i mikrobiologiczną produktu przy zmniejszeniu masy. Produkty liofilizowane w około 90% zachowują swoje wartości odżywcze, kształt, barwę i witaminy. Są skutecznie chronione przed rozwojem różnych rodzajów mikroflory.